Vissza

Szakképzési Hídprogram írásbeli szakmai vizsgáiA Szakképzési Hídprogramban, valamint a szakiskolában részszakképesítést tanulók számára 2019. június 14-ére kell megszervezni az érintett iskoláknak az írásbeli szakmai vizsgákat a 2018/2019-es tanévben.

 A Szakképzési Hídprogramban, valamint a szakiskolában részszakképesítést tanulók számára 2019. június 14-ére kell megszervezni az érintett iskoláknak az írásbeli szakmai vizsgákat a 2018/2019-es tanévben.

Az a tanuló, aki annak a tanévnek a végéig, amelyben betölti a tizenötödik életévét, és legfeljebb hat általános iskolai évfolyamot végzett el sikeresen, további tanulmányait a Szakképzési Hídprogramban folytatja. A Szakképzési Hídprogram két évfolyamos képzési idejű és záróvizsgával, valamint részszakképesítés megszerzésére irányuló komplex szakmai vizsgával zárul.

A Szakképzési Hídprogram záróvizsgája sikeres teljesítése esetén a szervező iskola alapfokú iskolai végzettséget igazoló tanúsítványt állít ki az alapfokú iskolai végzettséggel nem rendelkező tanuló számára. A szakiskolában és a Szakképzési Hídprogram keretében megszerezhető részszakképesítések esetén a további vizsgatevékenységeket 2019. június 28-ig kell megszervezni.

2019-06-05 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>