Vissza

Tájékoztatás a tankönyvigény felmérésének eredményérőlA tankönyvigény felmérésének eredményéről az iskola igazgatójának 2019. június 15-éig kell tájékoztatnia a nevelőtestületet, az iskolaszéket, a szülői szervezetet, közösséget, az iskolai diákönkormányzatot, az iskola fenntartóját, és kikéri a véleményüket az iskolai tankönyvtámogatás rendjének meghatározásához. Az iskolák igazgatóinak április 20-éig kellett felmérni, hány tanulónak kell vagy lehet biztosítani a tankönyvellátást az iskolai könyvtárból, könyvtárszobából történő tankönyvkölcsönzés útján.


 
A tankönyvigény felmérésének eredményéről az iskola igazgatójának 2019. június 15-éig kell tájékoztatnia a nevelőtestületet, az iskolaszéket, a szülői szervezetet, közösséget, az iskolai diákönkormányzatot, az iskola fenntartóját, és kikéri a véleményüket az iskolai tankönyvtámogatás rendjének meghatározásához. Az iskolák igazgatóinak április 20-éig kellett felmérni, hány tanulónak kell vagy lehet biztosítani a tankönyvellátást az iskolai könyvtárból, könyvtárszobából történő tankönyvkölcsönzés útján.

A felmérés alapján állapítható meg, hány tanuló esetében kell biztosítani az elsőtől a nyolcadik évfolyamig, továbbá a nemzetiségi nevelés-oktatásban és a gyógypedagógiai nevelés-oktatásban az ingyenes tankönyveket, valamint a normatív kedvezményt, továbbá tanulói térítési díj ellenében a nemzetiségi tankönyveket, illetőleg hány tanuló igényel és milyen típusú tankönyvtámogatást az előzőeken túl.

2019-06-06 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>