Vissza

Kamarai garanciavállalásA gazdasági kamara – ahogy az előző években is – idén is június 15-ig, de legkésőbb a folyó tanév összefüggő szakmai gyakorlatának kezdete előtt adja ki az igazolást a kamarai garanciavállalás keretében. A gazdasági kamara feladata ugyanis, hogy elősegítse a tanulószerződés megkötését. Ha megfelelő képzőhely biztosított és így köthető tanulószerződés, a tanuló gyakorlati képzése a szakközépiskola kilencedik évfolyamának összefüggő gyakorlatától kezdődően, kizárólag ennek keretében szervezhető meg.

 A gazdasági kamara – ahogy az előző években is – idén is június 15-ig, de legkésőbb a folyó tanév összefüggő szakmai gyakorlatának kezdete előtt adja ki az igazolást a kamarai garanciavállalás keretében. A gazdasági kamara feladata ugyanis, hogy elősegítse a tanulószerződés megkötését. Ha megfelelő képzőhely biztosított és így köthető tanulószerződés, a tanuló gyakorlati képzése a szakközépiskola kilencedik évfolyamának összefüggő gyakorlatától kezdődően, kizárólag ennek keretében szervezhető meg.

Ha a gazdasági kamara igazolást ad ki az iskola számára arról, hogy részéről nem biztosított a megfelelő képzőhely, akkor a szakképző iskola gondoskodik a tanuló gyakorlati képzéséről. Ha a tanulószerződés megszűnését követően nem biztosított a megfelelő képzőhely, a gazdasági kamara ugyancsak kiállítja az igazolást az iskola számára. Az igazolás az abban meghatározott tanév végéig vagy visszavonásig érvényes. Ha az igazolás kiállítását követően, az abban megjelölt időpontot megelőzően a tanuló tanulószerződést köt, a gazdasági kamara visszavonja az igazolást.

2019-06-06 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>