Vissza

Június 17-ig kell meghatározni a tankönyvellátás rendjét az iskolákbanA 2018/2019-es tanévben az iskolák igazgatóinak a véleményezésre jogosultak véleménye alapján 2019. június 17-ig kell meghatározni az iskolai tankönyvellátás rendjét, és erről a helyben szokásos módon tájékoztatni a szülőt vagy a nagykorú cselekvőképes tanulót, továbbá az iskolák fenntartóit.

 


 
A 2018/2019-es tanévben az iskolák igazgatóinak a véleményezésre jogosultak véleménye alapján 2019. június 17-ig kell meghatározni az iskolai tankönyvellátás rendjét, és erről a helyben szokásos módon tájékoztatni a szülőt vagy a nagykorú cselekvőképes tanulót, továbbá az iskolák fenntartóit.

Az iskolák igazgatói minden év április 20-áig kötelesek felmérni, hogy hány tanulónak kell vagy lehet biztosítani a tankönyvellátást az iskolai könyvtárból, könyvtárszobából történő tankönyvkölcsönzés útján. A tankönyvigény felmérésének eredményéről az iskolák igazgatói június 15-éig tájékoztatták a nevelőtestületet, az iskolaszéket, a szülői szervezetet, közösséget, az iskolai diákönkormányzatot, az iskolák fenntartóit, és előzetesen kikérték a véleményüket az iskolai tankönyvtámogatás rendjének meghatározásához.

2019-06-13 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>