Vissza

Portfólió: Megjelent az Útmutató második, javított változata2013. december 12-én jelent meg az Oktatási Hivatal honlapján, a www.oktatas.hu oldalon az „Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez" című dokumentum, amely támogatja a pedagógusok felkészülését a minősítővizsgára, illetve a minősítési eljárásra, és segíti a 326/2013. (VIII. 30.) kormányrendeletben foglaltak alkalmazását. 2014. március 19-én nyilvánosságra kerültek az egyes szaktárgyakra és szakterületekre vonatkozó kiegészítések.

 A pedagógus-előmeneteli rendszer 2013. szeptemberi bevezetése óta szerzett tapasztalatok, valamint a pedagógusminősítés folyamatának racionalizálását támogató jogszabályi változások szükségessé tették a kiadvány felülvizsgálatát és módosítását. A 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet alapján az Oktatási Hivatal minden év július 31-éig tehet javaslatot a pedagógusértékelési eszközök módosítására. 2014. július 10-én a Hivatal által összeállított javaslatot jóváhagyta az emberi erőforrások minisztere.

A 2015. évi minősítővizsgára, illetve minősítési eljárásra készülő pedagógusok munkáját segítő Útmutató (pdf)

A 2013. december 12-én közzétett, majd 2014. március 19-én az egyes szaktárgyakra és szakterületekre vonatkozó tartalmakkal kiegészített Útmutató (pdf)

2013. december 12-én megjelent az Országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet) pedagógusok, intézményvezetők és intézmények értékelésére vonatkozó standardjait bemutató, általános iskolák számára készült Kézikönyv. 2014. március 19-én nyilvánosságra kerültek az egyes szakterületek kézikönyvei is.

Tanfelügyeleti kézikönyvek (pdf)

Ha szeretne a folytatásban is naprakész információkkal rendelkezni a pedagógusminősítési, illetve a tanfelügyeleti rendszer fejlesztéséről, iratkozzon fel hírleveleinkre (Tematikus hírlevél a pedagógus-életpályamodell kialakításáról és Tematikus hírlevél az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés kialakításáról).

Forrás: www.oktatas.hu

2014-08-29 | oktatas.hu | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>