Vissza

Nyár végéig kell egyeztetni a szakmai programokat a képző cégekkelTavaly óta a tanulóval a szakgimnázium 11. vagy 12. évfolyamára is köthető tanulószerződés, ha a tanuló a szakgimnázium 10. évfolyamán legkésőbb április 30-ig írásbeli nyilatkozatban a 11-12. évfolyamok kerettantervi irányok közül a főszakképesítés tanulását választotta.

 Tavaly óta a tanulóval a szakgimnázium 11. vagy 12. évfolyamára is köthető tanulószerződés, ha a tanuló a szakgimnázium 10. évfolyamán legkésőbb április 30-ig írásbeli nyilatkozatban a 11-12. évfolyamok kerettantervi irányok közül a főszakképesítés tanulását választotta.

A szakgimnáziumnak ebben az esetben a szakmai programjában a főszakképesítés tanítására biztosított órakereten túli órakeretben az érettségi után megszerezhető főszakképesítés tanulószerződéses gyakorlati képzés keretében történő lehetőségét kell hogy kidolgozza. Ezen túlmenően pedig le kell egyeztetni a tanulóval tanulószerződést kötő gyakorlati képző által összeállított és a gazdasági kamara által elfogadott szakmai programot a gyakorlati képzővel is, hogy az illeszkedjen az iskola szakmai programjához. Annak érdekében, hogy a tanuló szeptembertől tanulószerződés keretében kezdhesse meg a gyakorlati képzését, nyár végéig ezen egyeztetéseknek le kell zárulnia.

 

2019-07-08 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>