Vissza

A jövő tanévtől a beiratkozáshoz az ügyfélkapu is használhatóA Klebelsberg Központ tájékoztatása szerint a 2019/2020-as tanévben már az ügyfélkapun keresztül is el lehet intézni az iskolai beiratkozást. Amennyiben a szülő ezt az ügyintézést választja, nem kell személyesen megjelennie az intézményben. Eddig a szülők üzenő füzeten, e-mailen és személyesen keresztül tartották egymással a kapcsolatot a pedagógusokkal, ezt teszi egyszerűbbé az új rendszer.

 A Klebelsberg Központ tájékoztatása szerint a 2019/2020-as tanévben már az ügyfélkapun keresztül is el lehet intézni az iskolai beiratkozást. Amennyiben a szülő ezt az ügyintézést választja, nem kell személyesen megjelennie az intézményben. Eddig a szülők üzenő füzeten, e-mailen és személyesen keresztül tartották egymással a kapcsolatot a pedagógusokkal, ezt teszi egyszerűbbé az új rendszer.

A következő tanévtől a beiratkozáson kívül a beiratkozás hitelesítésre is lehetőség lesz az ügyfélkapun keresztül az új informatikai rendszer által. A különböző köznevelési eljárások közül az átiratkozást, felmentéseket, igazolásokat, bizonyítványok pótlását is lehet ügyfélkapun keresztül intézni. Emellett a szülők a KAFFEE (Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat-egységesítése és Elektronizálása) rendszerben a térítési díjakat is befizethetik.

2019-07-11 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>