Vissza

Július 29. és augusztus 7. között lehet jelentkezni pótfelvételireA 2019. július 24-én zárult általános eljárást követően július 29-től augusztus 7-én éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételire. A pótfelvételire csak azok jelentkezhetnek, akiket nem vettek fel semelyik általuk megjelölt képzésre az általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem jelentkeztek felsőoktatásba. A jelenlegi eljárás során már csak egyetlen képzés jelölhető meg, kizárólag elektronikus úton.

 A 2019. július 24-én zárult általános eljárást követően július 29-től augusztus 7-én éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételire. A pótfelvételire csak azok jelentkezhetnek, akiket nem vettek fel semelyik általuk megjelölt képzésre az általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem jelentkeztek felsőoktatásba. A jelenlegi eljárás során már csak egyetlen képzés jelölhető meg, kizárólag elektronikus úton.

A pótfelvételi során többségében önköltséges képzések indulnak, és a meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 24-én meghatározott ponthatárnál. A jelentkezési űrlapokat a kitöltéssel egy időben hitelesíteni is kell Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával. A ponthatárokat előreláthatólag 2019. augusztus 26-án hirdetik ki. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2019. szeptember elején.

2019-07-29 | Dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>