Vissza

Fejlesztik az állami tankönyvellátástA 2019. július 26-i Magyar Közlönyben jelent meg a tankönyvellátás finanszírozásának és az állami tankönyvfejlesztés folyamatának hosszú távú biztosításával kapcsolatos kormányzati állásfoglalásról szóló 1431/2019. (VII. 26.) kormányhatározat, amely elrendelte, hogy 2020. január 1-jétől az ingyenes tankönyvellátás valamennyi köznevelési intézmény esetében, fenntartótól függetlenül a Könyvtárellátó Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal való közvetlen elszámolással valósuljon meg.

 A 2019. július 26-i Magyar Közlönyben jelent meg a tankönyvellátás finanszírozásának és az állami tankönyvfejlesztés folyamatának hosszú távú biztosításával kapcsolatos kormányzati állásfoglalásról szóló 1431/2019. (VII. 26.) kormányhatározat, amely elrendelte, hogy 2020. január 1-jétől az ingyenes tankönyvellátás valamennyi köznevelési intézmény esetében, fenntartótól függetlenül a Könyvtárellátó Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal való közvetlen elszámolással valósuljon meg.

Ennek érdekében rendelkezett a Kormány az egyes fenntartók költségvetési előirányzatán ingyenes tankönyvellátás érdekében rendelkezésre álló összegek átrendezéséről is összesen 13.823.740.000 forint erejéig. Az Országgyűlés ez év júliusában fogadta el a közneveléssel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényt, amellyel egy jogszabályba kerültek a köznevelési és a tankönyv szabályok.

2019-07-30 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>