Vissza

Táborozás kis pihenővelAzt hiszem, nincs nagyobb kihívás egy táborvezető kolléga részére, mint az unatkozó gyerek vagy gyerekek foglalkoztatása a tábor ideje alatti rossz idő esetén. Az alábbiakban mindkét esetre használható ötleteket adunk. Néhány újrahasznosítható anyagokból újszerű játékok gyárthatók, néhány percre elterelve a gyerekek figyelmét az okostelefonokról…

 Azt hiszem, nincs nagyobb kihívás egy táborvezető kolléga részére, mint az unatkozó gyerek vagy gyerekek foglalkoztatása a tábor ideje alatti rossz idő esetén. Az alábbiakban mindkét esetre használható ötleteket adunk. Néhány újrahasznosítható anyagokból újszerű játékok gyárthatók, néhány percre elterelve a gyerekek figyelmét az okostelefonokról…

Bohócfej – türelemjáték

A csokoládésdoboz tetejét és a habgolyót helyettesítheti egy könnyebb guruló kövecske is, és kezdődhet a gyártás!  A tető két ellentétes vagy mind a négy sarkát megerősítjük. Egy vastagabb kartonra, esetleg egy másik doboztetőre egy bohócfejet rajzolunk, és kiszínezzük, esetleg rajzversenyt hirdetve színesíthetjük a munkát. Majd körbevágjuk, és az orra helyét kivágjuk. Beleragasztjuk a doboztetőbe. Kezdődhet a játék! A golyót az orra helyére kell vezetni! Szükség szerint időre mérjük, versenyt generálva.

Kishajó

Három–négy parafa dugóból hajót építhetünk. A dugóhúzó menetét tovább tágítva átjárható lyukat készítünk. Vékony zsineggel, hosszú tű segítségével, összefűzzük a dugókat. Előzőleg a dugókat az oldaluknál összeragasztjuk a ragasztópisztoly segítségével. Műanyagalapú anyagból vitorlát erősítünk rá.

Tolltartó

WC-papírguriga mindig van kéznél. Segítségével ceruzatartó készíthető. A fejet körülvágva, az első gurigát körül ölelve ragasztjuk fel. Ragasztóval sorba, egymás után rögzítjük a gurigákat. Ösztönözhetjük a gyerekeket azok kifestésére más, egyéni díszítés alkalmazására.

Kisebbek részére – türelemjáték

A WC-papírgurigák hosszát az éppen kézre eső papírdoboz-tetőhöz igazítva levágjuk. A doboz területét figyelembe véve, elhelyezzük a gurigákat úgy, hogy köztük elférjen a habgolyó. Értéket is adhatunk az „alagutaknak” ezzel adott a verseny lehetősége is.  A kapukon keresztül vezethetik a labdát.

2019-07-31 | Pammer Stella | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>