Vissza

Dr. Maruzsa Zoltán az új köznevelési államtitkárAz új tanév megkezdésével új államtitkára is van a köznevelésnek Dr. Maruzsa Zoltán személyében, aki eddig is az Emberi Erőforrások Minisztériumában tevékenykedett mint helyettes államtitkár.

 köznevelési államtitkár


Az új tanév megkezdésével új államtitkára is van a köznevelésnek Dr. Maruzsa Zoltán személyében, aki eddig is az Emberi Erőforrások Minisztériumában tevékenykedett mint helyettes államtitkár.

A történész végzettségű Dr. Maruzsa Zoltán 1977-ben született, három gyerekes szakember, aki az ELTE oktatójaként 2012-ben kapott felsőoktatásért felelős helyettes államtitkári megbízást, majd az Oktatási Hivatal elnöki feladatait látta el egészen 2017 márciusáig, amikoris átvette az addig köznevelésért felelős helyettes államtitkári feladatokat ellátó Sipos Imre helyét a minisztériumban.

A jelenlegi változás összefüggésben van azzal, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma a köznevelés irányítására önálló államtitkárságot hozott létre, amellyel párhuzamosan a felsőoktatási terület 2019. szeptember 1-jétől átkerült az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz, amelynek államtitkári feladatait az eddigi oktatási államtitkár, Dr. Bódis József látja el.

2019-09-09 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>