Vissza

Magyar csapatezüstérem és egyéni arany a Közép-európai Matematikai OlimpiánA magyar diákok szeptember elején is folytatták a jó szereplésüket a nemzetközi tanulmányi megmérettetéseken, legutóbb a magyar csapat összetettben ezüstérmet szerzett az idei Közép-európai Matematikai Olimpián (MEMO). A csapatot a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanító Szoldatics József és Lenger Dániel, az ELTE doktorandusza vezette.

 A magyar diákok szeptember elején is folytatták a jó szereplésüket a nemzetközi tanulmányi megmérettetéseken, legutóbb a magyar csapat összetettben ezüstérmet szerzett az idei Közép-európai Matematikai Olimpián (MEMO). A csapatot a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanító Szoldatics József és Lenger Dániel, az ELTE doktorandusza vezette.

Az ezüstérmes alakulatot Soós Máté, Tóth Balázs és Várkonyi Zsombor (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium), Beke Csongor, Gyimesi Péter (Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium), és Weisz Máté (Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium) alkotta. Weisz Máté egyéniben aranyérmet is szerzett, amelyet egy ezüst- és három bronzéremmel egészítettek ki a csapattársak. A magyar versenyzők az év során zajló különböző matematikai tanulmányi versenyek pontrendszerében elért eredmények alapján kvalifikálták magukat a MEMO-ra.

2019-09-17 | Dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>