Vissza

Pályázat a Klebelsberg Képzési ÖsztöndíjraPályázatot hirdettek a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj elnyerésére. A pályázat célja Magyarország kiválóan képzett, hivatástudattal és megfelelő gyakorlati tapasztalattal rendelkező pedagógus-utánpótlásának biztosítása, a tanári vagy gyógypedagógus pályát választó hallgatók motiválása a hivatásuk szerinti tartós elhelyezkedésre, valamint a hazai köznevelési rendszer tanári ellátottságának megerősítése.

 Pályázatot hirdettek a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj elnyerésére. A pályázat célja Magyarország kiválóan képzett, hivatástudattal és megfelelő gyakorlati tapasztalattal rendelkező pedagógus-utánpótlásának biztosítása, a tanári vagy gyógypedagógus pályát választó hallgatók motiválása a hivatásuk szerinti tartós elhelyezkedésre, valamint a hazai köznevelési rendszer tanári ellátottságának megerősítése.

A pályázaton az a magyarországi felsőoktatásban tanuló, Magyarországon vagy Magyarországgal szomszédos országban lakóhellyel rendelkező, magyar anyanyelvű hallgató jogosult, aki tanárképzésre vagy gyógypedagógia alapképzésre felvételt nyert, és vállalja, hogy szakképzettség megszerzését követően főállású foglalkoztatási jogviszonyt létesít a megjelölt intézménnyel.

Az ösztöndíj összege differenciáltan 125 és 375 ezer forint/félév/fő összegben kerül megállapításra. A pályázat benyújtási határideje a 2019/2020. tanév első félévétől kezdődően létesíthető ösztöndíjas jogviszony vonatkozásában 2019. október 4.

2019-09-18 | Dr. Klész Tibor | Klebelsberg Központ hírei

Szeretnék ilyen híreket kapni >>