Vissza

Megjelent az Oktatási Hivatal közleménye a középfokú beiskolázás tanulmányi területeinek megadásáról2019. október 1-jén megjelentette az Oktatási Hivatal a honlapján (www.oktatas.hu) a 2020/2021. tanévre vonatkozó középfokú beiskolázás tanulmányi területeinek megadásáról szóló szokásos közleményt.

középiskolai beiskolázás

2019. október 1-jén megjelentette az Oktatási Hivatal a honlapján (www.oktatas.hu) a 2020/2021. tanévre vonatkozó középfokú beiskolázás tanulmányi területeinek megadásáról szóló szokásos közleményt.

A közleményt a tanév rendjéről szóló rendelet értelmében szeptember 30-ig kell megjelentetni, az egy napos csúszás oka valószínűsíthetőn az volt, hogy az OKJ módosítása csak szeptember 30-án jelent meg. A közlemény tájékoztatást is tartalmaz a szakképzési rendszer átalakulásáról, a Kormány által elfogadott „Szakképzés 4.0” stratégia alapján. Eszerint 2020/2021. tanévtől átalakul az iskolai rendszerű szakképzés szerkezete, a jelenlegi szakgimnáziumok technikumként, a szakközépiskolák szakképző iskolaként működnek tovább, és ehhez kapcsolódóan új, racionalizált és a nemzetközi gyakorlathoz igazodó szakképesítés-struktúra kialakítása is indokolttá vált.

A tanulmányi terület – amelyről a közlemény alapvetően szól – a középfokú iskola által a középfokú felvételi eljárás során meghatározott alapegység, amelyre az előzetesen meghatározott, egységes feltételek szerint jelentkezhetnek a tanulók.

2019-10-02 | Dr. Klész Tibor | Dokumentumsablonok

Szeretnék ilyen híreket kapni >>