Vissza

Október 11-ig kell felmérni a DIFER-ben részt vevők körét az iskolákbanA 2019/2020-as tanévben 2019. október 11-ig kell felmérni a tanulókat a tanuló eltérő ütemű fejlődéséből, fejlesztési szükségleteiből fakadó egyéni hátrányok csökkentése, továbbá az alapkészségek sikeres megalapozása és kibontakoztatása érdekében.

 A 2019/2020-as tanévben 2019. október 11-ig kell felmérni a tanulókat a tanuló eltérő ütemű fejlődéséből, fejlesztési szükségleteiből fakadó egyéni hátrányok csökkentése, továbbá az alapkészségek sikeres megalapozása és kibontakoztatása érdekében.

Az általános iskolák azon első évfolyamos tanulóik körét méri fel, akiknél az óvodai jelzések vagy a tanév kezdete óta szerzett tapasztalatok alapján az alapkészségek fejlesztését hangsúlyosabban kell a későbbiekben támogatni, és ezért a tanító indokoltnak látja az azt elősegítő pedagógiai tevékenység megalapozásához a Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer, azaz a DIFER alkalmazását. Az igazgatók 2019. október 25-ig az Oktatási Hivatal által meghatározott módon jelentik az Oktatási Hivatalnak az érintett tanulók létszámát. Ezen vizsgálatokat az iskoláknak a kiválasztott tanulókkal 2019. november 29-ig kell elvégezniük.

2019-10-07 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>