Vissza

A DIFER felmérés lejelentéseAz iskolák igazgatóinak 2019. október 25-ig kell lejelenteni az Oktatási Hivatalnak az egyéni hátrányok csökkentése, továbbá az alapkészségek sikeres megalapozása és kibontakoztatása érdekében felmért első évfolyamos tanulók létszámát az Oktatási Hivatal által meghatározott módon.

 Az iskolák igazgatóinak 2019. október 25-ig kell lejelenteni az Oktatási Hivatalnak az egyéni hátrányok csökkentése, továbbá az alapkészségek sikeres megalapozása és kibontakoztatása érdekében felmért első évfolyamos tanulók létszámát az Oktatási Hivatal által meghatározott módon.

Az általános iskolák – a tanuló eltérő ütemű fejlődéséből, fejlesztési szükségleteiből fakadó egyéni hátrányok csökkentése, továbbá az alapkészségek sikeres megalapozása és kibontakoztatása érdekében – 2019. október 11-ig mérték fel azon első évfolyamos tanulóik körét, akiknél az óvodai jelzések vagy a tanév kezdete óta szerzett tapasztalatok alapján az alapkészségek fejlesztését hangsúlyosabban kell a későbbiekben támogatni, és ezért a tanító indokoltnak látja az azt elősegítő pedagógiai tevékenység megalapozásához a Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer alkalmazását. Ezen vizsgálatokat az iskoláknak a kiválasztott tanulókkal 2019. november 29-ig kell elvégezniük.

2019-10-28 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>