Vissza

A nyolcadikosok tájékoztatása a felvételi eljárás rendjérőlAz általános iskoláknak 2019. október 31-ig kell szóban tájékoztatni a nyolcadikos tanulókat a 2020/2021-es tanévre történő felvételi eljárás rendjéről és a hetedik évfolyamra járó tanulók szüleit arról, hogy gyermekük iskoláztatásával kapcsolatos kérdésben a szülőknek közösen kell dönteniük.

 Az általános iskoláknak 2019. október 31-ig kell szóban tájékoztatni a nyolcadikos tanulókat a 2020/2021-es tanévre történő felvételi eljárás rendjéről és a hetedik évfolyamra járó tanulók szüleit arról, hogy gyermekük iskoláztatásával kapcsolatos kérdésben a szülőknek közösen kell dönteniük. Eddig kell megtörténnie a tájékoztatásnak arról is, hogy ha az iskolaválasztással kapcsolatban a szülők között vita van, annak eldöntése a gyámhatóság hatáskörébe tartozik, és gyermekük felvételi lapjait az általános iskolának a gyámhatósági döntés szerint kell továbbítania.


A középfokú iskoláknak október 20-ig kellett elkészíteni a felvételi tájékoztatót és a nyilvánosságra hozni a honlapjukon.

2019-10-28 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>