Vissza

Tájékoztató füzet az új OKJ-hozAz Innovatív Képzéstámogató Központ honlapjáról (www.ikk.hu) már letölthető, illetőleg megtekinthető digitális formában az új Országos Képzési Jegyzékhez kapcsolódóan kiadott tájékoztató füzet és az ún. fordítókulcs. Az új jegyzék szeptember 30-án jelent meg, amely a 2020/2021-es tanévtől kerül bevezetésre. Az összesen 174 alapszakma kizárólag az iskolai rendszerű képzésben lesz megszerezhető a jövőben, ugyanis az eddigi közel 700 szakmakimeneti szám drasztikusan lecsökkent.

 OKJAz Innovatív Képzéstámogató Központ honlapjáról (www.ikk.hu) már letölthető, illetőleg megtekinthető digitális formában az új Országos Képzési Jegyzékhez kapcsolódóan kiadott tájékoztató füzet és az ún. fordítókulcs. Az új jegyzék szeptember 30-án jelent meg, amely a 2020/2021-es tanévtől kerül bevezetésre. Az összesen 174 alapszakma kizárólag az iskolai rendszerű képzésben lesz megszerezhető a jövőben, ugyanis az eddigi közel 700 szakmakimeneti szám drasztikusan lecsökkent.

Az Innovatív Képzéstámogató Központ honlapján megtalálható az új ágazatok és szakmák fordítókulcsa, amely a 2020/2021-es tanévtől alkalmazandó iskolarendszerű képzésekhez kapcsolódó szakmajegyzékben történő eligazodást segíti. Az alapszakmák leírását tartalmazó tájékoztató füzet pedig hozzásegíti a pályaválasztás előtt álló fiatalokat a legmegfelelőbb szakma, lehetséges karrierút kiválasztásához. A térképes és listaszerű iskolakeresőben megtalálható az, hol, milyen iskolatípusban, milyen szakmát lehet tanulni.

2019-10-29 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>