Vissza

Közzétették a központi írásbelit szervező intézmények jegyzékétAz Oktatási Hivatal 2019. november 15-én honlapján nyilvánosságra hozta a 6. és 8. évfolyamos gimnáziumi központi írásbeli felvételi vizsgát szervező gimnáziumok, továbbá a 8. évfolyamosok számára központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézmények jegyzékét és tájékoztatását a középfokú beiskolázás központi írásbeli vizsgáiról.

 középiskolai felvételi


Az Oktatási Hivatal 2019. november 15-én honlapján nyilvánosságra hozta a 6. és 8. évfolyamos gimnáziumi központi írásbeli felvételi vizsgát szervező gimnáziumok, továbbá a 8. évfolyamosok számára központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézmények jegyzékét és tájékoztatását a középfokú beiskolázás központi írásbeli vizsgáiról.

A honlapon elérhető az az elektronikus keresőfelületet, amelyen a középfokú intézmények felvételi tájékoztatói találhatók. A gimnáziumok és a szakgimnáziumok 64 százaléka jelezte, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeli vizsgán. Ha egy tanuló februárban ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie a központi írásbelin. Az írásbeli vizsgákra 2019. december 6-ig kell jelentkezni annál a központi írásbeli vizsgát szervező iskolánál, amelyben a jelentkező a vizsgáit meg kívánja írni.

2019-11-18 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>