Vissza

Megjelentek a legutóbbi PISA felmérés eredményeiA PISA-sokk tuán számos intézkedést vezetett be a Kormány. Megszülettek az első, pozitívnak mondható eredmények.

 

Az oktatási tárca 2019. december 3-án közleményt jelentetett meg a legutóbbi PISA felmérés eredményéről, amelyben leszögezi, hogy minden területen javultak Magyarország oktatási eredményei a PISA mérésben. Oktatási szakemberek ugyanakkor úgy látják, hogy a magyar diákok teljesítménye csak hajszálnyival javult, ami annyit jelent, hogy a teljesítményzuhanás megállt és alacsony szinten stabilizálódni látszik.

A Programme for International Student Assessment (azaz PISA) vizsgálat háromévente méri a három tudásterületen (szövegértés, matematika és természettudomány) a tanulók képességeit. A vizsgálat során elsősorban nem az iskolai tananyag számonkérése a cél, hanem annak felmérése, hogy a tanulók megállják-e helyüket a mindennapi életben, képesek-e tudásukat hasznosítani, új ismereteket befogadni és azokat alkalmazni. A PISA-vizsgálatot az OECD szervezi, amelyben partnerországok is részt vesznek (2015-ben 35 OECD-tag és 37 partnerország).

 

2019-12-11 | Dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>