Vissza

A tanuló értékelése alóli mentesítés céljából indítható szakértői vizsgálat



Az idei tanévben január 31. a határideje a tanulókkal kapcsolatban egyes tantárgyak esetén az értékelés alóli mentesség kezdeményezésének.

 értékelés alóli mentesítés


A tanulót, ha egyéni adottsága, fejlettsége szükségessé teszi, a szakértői bizottság véleménye alapján az igazgató mentesíti az érdemjegyekkel és osztályzatokkal történő értékelés és minősítés alól, és ehelyett szöveges értékelés és minősítés alkalmazását írja elő, illetőleg a gyakorlati képzés kivételével egyes tantárgyakból, tantárgyrészekből az értékelés és a minősítés alól.

A 2019/2020-as tanévben a szakértői vizsgálat indításának határideje egyes tantárgyakból, tantárgyrészekből a tanuló teljesítményének az értékelése, minősítése alóli mentesítés céljából az iskolai nevelés-oktatás első-hatodik évfolyamán 2020. január 31. Eddig az időpontig szükség szerint bármikor indítható szakértői vizsgálat, illetőleg ezekre az évfolyamokra vonatkozóan meghatározott határnapot követően 2020. március 31-ig, amelyben a tanuló az adott tantárgy tanulását ebben a tanévben kezdte meg.

2020-01-23 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>