Vissza

Közismereti kerettantervek az Oktatási Hivatal honlapjánMegjelentek a 2020. szeptember 1-jétől alkalmazandó kerettantervek.

kerettantervek

Már megtekinthetők a közismereti kerettantervek az Oktatási Hivatal honlapján (https://www.oktatas.hu/kozneveles/kerettantervek/2020_nat), amelyeket az oktatási miniszter a 2020-ban kiadott új Nemzeti Alaptantervhez kapcsolódóan tett közzé. A 2020. szeptember 1-jétől alkalmazandó kerettantervek mellett egy tájékoztató is olvasható. Ebből megtudható, hogy a kerettantervek felmenő rendszerben kerülnek bevezetésre, amelyekhez az iskoláknak a pedagógiai programjuk részeként a kerettanterveket kiegészítve helyi tantervet kell készíteni.

A honlapon az általános iskola 1–4. évfolyamára, 5–8. évfolyamára, a gimnáziumok 9–12. évfolyamára, illetőleg egyes iskolatípusra, pedagógiai szakaszra, tantárgyra, vagy sajátos köznevelési feladat teljesítéséhez készített kerettantervek már letölthetők, a gimnáziumok 7–12. évfolyamára, valamint a szakképzés területére készülők pedig „feltöltés alatt” vannak.

2020-03-02 | Dr. Klész Tibor | Dokumentumsablonok

Szeretnék ilyen híreket kapni >>