Vissza

Elérhetők az ideiglenes felvételi rangsorokA középiskolai felvételi adminisztrációs határideje a digitális munkarendre való átállás miatt sem módosult.

középiskolai felvételi

A középfokú iskolák igazgatóinak a tanév rendjéről szóló rendelet szerint 2020. április 8-ig kellett megküldeni az ideiglenes felvételi rangsort – az Oktatási Hivatal által meghatározott módon – az Oktatási Hivatalnak, amely határidő a kihirdetett országos veszélyhelyzetre való tekintettel sem módosult.

Változás azonban, hogy a tanulói jelentkezések rangsorolását, az ideiglenes felvételi rangsort a középfokú iskolák igazgatóinak a KIFIR „iskolai rangsoroló programon” keresztül – a személyes érintkezés minimalizálása érdekében – kizárólag elektronikusan kellett megküldenie az Oktatási Hivatalnak. A tanulmányi területenként elkészített ideigenes felvételi rangsorokat kinyomtatva és hitelesítve azonban meg kell őrizni az intézményben. Az iskolák többsége már nyilvánosságra is hozta honlapján az ideiglenes felvételi rangsort, amelyeket a szülők előzetesen megadott egyedi titkos kód vagy az oktatási azonosító utolsó számjegyei alapján tekinthetnek meg.

2020-04-14 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>