Vissza

Az érettségire jelentkezés módosítását április 21-ig lehet benyújtaniA veszélyhelyzet miatt az érettségi vizsgák lebonyolítása a megszokottól eltérő lesz. A járvány miatt javasolt a vizsgák elhalasztása. Az érintettek a mai napon éjfélig még dönthetnek a jelenkezés módosítása mellett.


2020. április 21-én, éjfélig lehet benyújtani az érettségi vizsgajelentkezés módosítására vonatkozó kérelmet a vizsgajelentkezést fogadó intézményhez, azaz a középiskolához vagy a kormányhivatalhoz a 119/2020. (IV. 16.) kormányrendelet értelmében.

A kérelemben kezdeményezhető a jelentkezés törlése, továbbá a jelentkezés szintjének módosítása emelt szintről középszintre, illetőleg kizárólag idegen nyelv esetében a jelentkezés szintjének módosítása középszintről emelt szintre. (Az előrehozott, illetve szintemelő vizsgákat az Oktatási Hivatal a jogszabály alapján hivatalból törli.) A határidő elmulasztása jogvesztő. A kérelemmel kapcsolatos hiánypótlásnak nincs helye. További információk az Oktatási Hivatal honlapján találhatók (www.oktatas.hu).

2020-04-21 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>