Vissza

Május 11-én kezdődik a rendkívüli középfokú felvételi eljárásMájus 11. és augusztus 31. között zajlik a rendkívüli felvételi eljárás. A betöltetlen helyekre lehet jelentkezni.

 


2020. május 11. és augusztus 31. között – a felvételi döntésekről szóló értesítések megtörténte után a következő tanév első napjáig – a középfokú iskola igazgatója rendkívüli felvételi eljárást írhat ki a középfokú felvételi eljárás keretében. Amennyiben a tanuló az általános felvételi eljárás időszakában nem nyert felvételt egy középfokú intézménybe sem, vagy felvételt nyert, de bármilyen okból megváltoztatja döntését úgy egyénileg, közvetlenül az általa választott középfokú iskolában való jelentkezéssel, egyeztetéssel kérheti felvételét bármely olyan középfokú intézménybe, amelynek az általános felvételi eljárás lezárulása után maradtak betöltetlen férőhelyei.

A rendkívüli felvételi eljárás már nem része a középfokú intézmények felvételi információs rendszerének, azaz a KIFIR.nek, de az Oktatási Hivatal segítséget nyújt a kereséshez az általános iskolák, a szülők és a tanulók számára. Bővebb információ: www.oktatas.hu.

2020-05-11 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>