Vissza

A nevelőtestület tájékoztatása a tankönyvigény felmérésének eredményérőlA tájékoztatást az igazgató végzi el, és célja az, hogy felmérjék, hány ingyenes tankönyvre van szükség.


A nevelőtestület tájékoztatása a tankönyvigény felmérésének eredményéről. A tankönyvigény felmérésének eredményéről az iskola igazgatója minden év június 15-éig tájékoztatja nevelőtestületet, az iskolaszéket, a szülői szervezetet, közösséget, az iskolai diákönkormányzatot, az iskola fenntartóját, és kikéri a véleményüket az iskolai tankönyvtámogatás rendjének meghatározásához. Az iskola igazgatója minden év április 20-éig köteles felmérni, hány tanulónak kell vagy lehet biztosítani a tankönyvellátást az iskolai könyvtárból, könyvtárszobából történő tankönyvkölcsönzés útján.

A felmérés alapján állapítható meg, hány tanuló esetében kell biztosítani az elsőtől a nyolcadik évfolyamig, továbbá a nemzetiségi nevelés-oktatásban és a gyógypedagógiai nevelés-oktatásban az ingyenes tankönyveket, valamint a normatív kedvezményt, továbbá tanulói térítési díj ellenében a nemzetiségi tankönyveket, illetőleg hány tanuló igényel és milyen típusú tankönyvtámogatást az előzőeken túl.

2020-06-16 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>