Vissza

Nyilvánosságra hozták a „Dobbantós” szakképző intézményeketA Dobbantó program a szakképző iskola előkészítő évfolyama, amelyen alapkompetencia-fejlesztés valósul meg. A Dobbantó program a korábbi Szakképzési Hídprogramot váltja fel.

 
Az Innovatív Képzéstámogató Központ honlapján (https://ikk.hu/hirek) június 18. óta elérhető azoknak a szakképző iskoláknak a listája, amelyekben 2020 szeptemberétől az úgynevezett Dobbantó program keretében, a szakképző iskola előkészítő évfolyamán alapkompetencia-fejlesztés folyik majd.

A Dobbantó program a korábbi Szakképzési Hídprogramot váltja fel, és célja, hogy az alapfokú végzettséggel nem rendelkező, 16. életévüket már betöltött fiatalokat felkészítse a szakmatanulásra. Azon túl, hogy a programban részt vevő tanulók havonta a mindenkori minimálbér öt százalékának megfelelő összegű ösztöndíjban részesülnek, tovább léphetnek a „műhelyiskolai” képzésbe, ahol 6-24 hónap alatt részszakmát szerezhetnek. A lista összesen 67 szakképző iskolát tartalmaz, köztük 3 agrárképzést folytató intézményt is.

2020-06-25 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>