Vissza

Magyar sikerek a kémiai diákolimpiánKét ezüstöt szereztek a magyar tanulók a kémia diákolimpián. A verseny a járvány miatt online zajlott.

 


Évek óta sora kerülő Mengyelejev kémiai diákolimpián idén – rendhagyó keretek között – a magyar diákok két ezüstérmet és öt bronzérmet szereztek. A rendhagyó körülményeket 2020-ban a verseny online megrendezése jelentette, a nemzetközi tudományos diákolimpiák közül ugyanis elsőként a kémiai diákolimpia a tanulók személyes jelenléte nélkül zajlott le. A szokásos laborgyakorlat helyett a versenyzők két elméleti fordulón vettek részt. Két ötórás dolgozatot írtak, amelyben többlépéses, összetett feladatok, rejtvényjellegű kérdések és megoldandó, kifejtendő számolások szerepeltek. A feladatokat személyes és videofelügyelet mellett oldották meg a diákok.

A 28 ország 130 diákjának részvételével megtartott versenyt eredetileg Budapesten rendezték volna meg ezév áprilisában, de a koronavírus-járvány felülírta a terveket. A tíz magyar résztvevő közül mindenki kapott elismerést, ugyanis az érmek mellett hárman dicséretben részesültek.

2020-07-22 | Dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>