Vissza

Újonnan jön létre az Esztergomi Szakképzési CentrumJelenleg - az újonnan létrejött centrummal együtt - összesen 41 szakképzési centrum látja el a feladatokat.

 

2015-ben összesen 44 szakképzési centrum jött létre, amelyek közül azóta több egyesült, így az augusztus elején létrejövő Esztergomi Szakképzési Centrummal együtt összesen 41 szakképzési centrum látja el az állami fenntartású szakképző iskolákban megvalósuló iskolai rendszerű szakképzés feladatait. Az állami szakképző intézmények ugyanis eltérő szabályozás hiányában a szakképzésért felelős miniszter által az állam nevében alapított szakképzési centrum részeként működnek.

A 41 szakképzési centrum mintegy 380 szakképző intézményt foglal magában. Az önálló Esztergomi Szakképzési Centrum létrehozásának indoka, hogy a helyi iskolák eddig a tatabányai szakképzési centrum alá tartoztak, az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása értelmében azonban a térség földrajzi tagoltsága miatt az új szakképzési centrum létrehozásával sokkal jobban ki tudják majd elégíteni a város és a környék képzési igényeit.

2020-08-06 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>