Vissza

A tanulók fizikai állapotának és edzettségének vizsgálataA nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében az iskola az országos mérés, értékelés keretében a tanév rendjéről szóló rendeletében meghatározott mérési időszakban, tanévenként megszervezi – a felnőttoktatásban és az 1-4. évfolyamon tanulók kivételével – a tanulók fizikai állapotának és edzettségének mérését, vizsgálatát azokon az évfolyamokon, ahol a testnevelés tantárgy tanítása folyik.

 

A nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében az iskola az országos mérés, értékelés keretében a tanév rendjéről szóló rendeletében meghatározott mérési időszakban, tanévenként megszervezi – a felnőttoktatásban és az 1-4. évfolyamon tanulók kivételével – a tanulók fizikai állapotának és edzettségének mérését, vizsgálatát azokon az évfolyamokon, ahol a testnevelés tantárgy tanítása folyik.


A vizsgálatot a nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulók esetében 2017. január 9. és 2017. április 30. között kell megszerveznie az iskoláknak, köztük a szakképző iskoláknak is. Az érintett tanuló fizikai állapotának és edzettségének mérését, vizsgálatát az iskolai testnevelés tantárgyat tanító pedagógus végzi. A mérés eredményeit az érintett nevelési-oktatási intézmények 2017. június 1-jéig töltik fel az ún. NETFIT® rendszerbe.

2017-01-09 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>