Vissza

Ingyenes tanszercsomagot kapnak a rászoruló iskolásokIngyenes tanszercsomagot kapnak a rászoruló általános iskolások. Hatvan tankerületi központ működik közre.

 tanszer

A Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program RSZTOP-2.1.1-16-2017-00001 azonosítószámú „Alapvető fogyasztási cikkek biztosítása szegény gyermekes családok számára” című projekt keretében ingyenes tanszercsomagot kapnak a rászoruló iskolások. A százezer tanszercsomagot a Klebelsberg Központ osztja szét 2062 iskolában 60 tankerületi központ közreműködésével. Az ingyenes csomagra minden halmozottan hátrányos, illetve hátrányos helyzetű 1-8. évfolyamos tanuló jogosult függetlenül iskolája fenntartójától.

A csomagokban az órai munkához szükséges eszközök vannak, az elsős kisdiákok kapnak füzeteket, írólapot, vízfestéket, zsírkrétát és külön tisztasági csomagot is. A 2-4. évfolyamos diákok csomagja írószereket, füzeteket, írólapot, műszaki rajzlapot, vonalzót, mappát, ragasztót, vízfestéket, ecsetet és barkácsollót tartalmaz. Az 5-8. évfolyamos diákok körző, vonalzót és szögmérőt is kapnak. A tanszercsomagokat a többségében fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. készítette.

2020-09-08 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>