Vissza

Vetélkedő a középiskolásoknak „Ifjú tudósok” címmelAz EMMI tudományos versenyt hirdet "Ifjú tudósok” címmel középiskolások részére.

 verseny

„Ifjú tudósok” címmel tudományos vetélkedőt hirdetett a 11-12. évfolyamos középiskolások számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal. A háromfordulós versenyen egyaránt részt vehetnek a Magyarországon és a szomszédos országokban élő középiskolások is. A vetélkedő célja, hogy a kiemelkedően tehetséges tanulók bemutathassák a történelem, a biológia és a kémia tudományterületeken való jártasságukat, kiemelkedő tudásukat.

Az elődöntő a három tudományterületen egy-egy online feladatsor megoldásából áll, a középdöntő már személyes jelenléttel zajlik. Ezek helyszíne Budapest, Székesfehérvár és Szolnok. A döntőre televíziós felvétel keretében kerül sor. Az „Ifjú tudósok” vetélkedő példát mutat a Kárpát-medence államaiban élő középiskolásoknak és a társadalom szélesebb csoportjainak a magas szintű tudásról és a széles körű műveltségről. További információk a www.oktatas.hu oldalon olvashatók.

2020-09-16 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>