Vissza

Új pályaorientációs applikációA kamara új pályaorientációt és -választást segítő alkalmazást fejlesztett ki hetedik-nyolcadikosok számára. Neve: "Szakmavilág App".

 

A 12-14 éves fiatalok számára szakképzést népszerűsítő applikációt fejlesztett ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, amely a szakmaválasztás előtt állók pályaválasztását segíti. A „Szakmavilág app” egy olyan pályaorientációt segítő alkalmazás, amellyel a felsős általános iskolai tanulók megismerhetik az érdeklődési körüket, és a segítségével megtalálhatják az országban fellelhető összes szakmát és szakmai ágazatot. Könnyedén böngészhetnek a felkészítő iskolák listáiban is, egyúttal kiválasztva a számukra legmegfelelőbb intézményt.

Az új virtuális platform sokoldalú, például a gyerekek az iskolalátogatásokon, illetve az üzemlátogatásokon szerzett élményeiket el is menthetik a Szakmavilág applikációban, amely elérhető az AppStore-ban, a Play Áruházban, valamint a Huawei AppGalleryben is. További információk a https://szakmavilag.hu/ oldalon.

2020-09-22 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>