Vissza

Tájékoztató a szakképzési ösztöndíj rendszerérőlTájékoztató készült a szakképző intézmények részére az ösztöndíj-rendszer használatához. Elérhető az NSZFH honlapján.

 szakképzés

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal tájékoztatót jelentetett meg a szakképző intézmények részére a szakképzési ösztöndíj rendszer használatához. A szeptemberben indult új szakképzési rendszerben valamennyi szakmát tanuló általános szakképzési ösztöndíjra jogosult. Az a tanuló, aki a duális képzőhelyen szakképzési munkaszerződéssel vesz részt, nem ösztöndíjat kap, hanem munkabért.


Az ösztöndíjra az első szakma megszerzéséhez kapcsolódóan az adott szakmára vonatkozóan a szakmai oktatásnak a Szakmajegyzékben meghatározott időtartamáig a szakképző intézmény nappali rendszerű szakmai oktatásában tanulói jogviszonyban részt vevő tanuló jogosult. Az ösztöndíjra való jogosultságot a tárgyhónap 15. napján a KRÉTA rendszer alapján kell megállapítani és azt minden hónap 28. napjáig kell átutalni. A tájékoztató, amely a nivatal honlapján (https://www.nive.hu) elérhető, az ösztöndíj-rendszer használatához nyújt tartalmi és technikai segítséget.

2020-10-20 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>