Vissza

Tájékoztatás a szakmai vizsgajelentésekkel kapcsolatbanAz NSZFH megjelentetett egy tájékoztatót a vizsgabizottsági tagoknak a vizsgajelentési kötelezettségükről.

 


A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal tájékoztatót jelentetett meg a szakmai vizsgáztatáshoz kapcsolódó vizsgajelentések elkészítésére vonatkozóan. A szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (II. 7.) kormányrendelet értelmében a vizsgabizottság mérési feladatokat ellátó, valamint az ellenőrzési feladatokat ellátó tagja (vizsgafelügyelő) a szakmai vizsga befejezését követően egy héten belül rögzíteni kell az elektronikus vizsgarendszerben a jogszabályi rendelkezések betartásával kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat.
A mérési feladatokat ellátó tag és a vizsgafelügyelő – a 2020. októberi vizsgaidőszak iskolai rendszerű vizsgái tekintetében – a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapján (https://www.nive.hu/) töltheti ki az elektronikus jelentését. Az értékelési feladatot ellátó tagnak nincs jogszabályi kötelezettsége a jelentés elkészítésére, de ő is megteheti. A jelentést az eddigieknek megfelelően szakmai vizsgánként kell elkészíteni. A kérdőív a honlapon található meg.

2020-11-05 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>