Vissza

Ingyenes internet a digitális tanrendben tanulóknakEgy hónapig ingyenes lesz az internet a digitális tanrendre hazaküldött tanulóknak.

koronavírus, digitális munkarend

2020. november 11-től bevezetésre került tantermen kívüli, digitális munkarend támogatása érdekében egy hónapig ingyenes lesz az internet a tanulók és a tanárok számára. A veszélyhelyzet ideje alatt a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésekről szóló 501/2020. (XI. 14.) kormányrendelet értelmében a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás 30 napra ingyenesen vehető igénybe a köznevelésben és a szakképzésben, nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban, a tantermen kívüli, digitális munkarendben működő középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel az előfizetéssel rendelkező tanuló, illetőleg az előfizetéssel rendelkező pedagógus vagy oktató számára. (Esetükben azt a személyt is érteni kell, akinek előfizetését a jogosult használja.)

Az igényt a jogosultnak kell jelezni a szolgáltató felé. Az ingyenes internetet egy előfizetői lakó- vagy tartózkodási helyen csak egy jogosult veheti igénybe venni mind meglévő, mind új előfizetés esetén. A kedvezmény a decemberi internet számlában kerül jóváírásra.

2020-11-17 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>