Vissza

EMMI-határozat a krónikus beteg pedagógusok védelmérőlMegjelent az EMMI határozata a krónikusan beteg tanárok védelme érdekében.

 koronavírus, digitális munkarend

Az Oktatási Hivatal közzétette a 12/2020. (XI. 10.) EMMI-határozatot a krónikus beteg pedagógusok védelméről. A rendelkezés lehetővé teszi, hogy a COVID-19 járvány megelőzésének és terápiájának kézikönyve szerint veszélyeztetettnek minősülő (krónikus beteg) pedagógus kérelmére az intézményvezető engedélyével tantermen kívül, digitális munkarendben is elláthassa a munkáját olyan intézményben, ahol egyébként jelenléti oktatás folyik (azaz a 1-8. évfolyamokon).


Ennek feltétele, hogy az intézmény képes legyen megfelelő technológiai színvonalon, a tanulók más tanterembe való mozgatása nélkül biztosítani az ehhez szükséges infrastrukturális feltételeket és rendelkezzen a tanulók felügyeletét ellátó munkatárssal. Megfelelő a technológiai színvonal, ha a pedagógus tartózkodási helyéről, valós időben, online csatornán, kamerával és mikrofonnal rendelkező eszköz segítségével képes tanítani, a tanuló pedig a saját iskolájában, az órarend szerinti osztályteremben tartózkodva kivetítőn tudja nézi és hallgatni a pedagógus, illetve követi az instrukciókat.

2020-11-17 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>