Vissza

Szakképzési törvény módosítás az Országgyűlés előttMegjelent egy törvénymódosítás az Országgyűlés honlapjan, amely többek között módosítja a szakképzési törvényt is.

 szakképzés

2020. november 24-én benyújtásra került az Országgyűlés elé a felsőoktatás szabályozására vonatkozó és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló T/13956. számú törvényjavaslat, amely a tervek szerint összesen 26 törvényt módosít, köztük a felsőoktatási és a szakképzési törvényt is.

A törvényjavaslat indoklása értelmében a szakképzési törvényben pótlásra kerülnek a programkövetelmények honlapon való megjelenítésének és azok archiválásának garanciális szabályai. Emellett rögzíti, hogy a pótszabadság a szakmai alapfeladat-ellátással összefüggő munkakört betöltő személyekre vonatkozik, és nem függ a munkáltató akaratától. A szakképzési hozzájárulás tekintetében igénybe vehető adókedvezménynél alkalmazandó vetítési alap esetében pedig egyértelművé teszi, hogy az a szorzóval azonos mutatót jelent. A változások – a szakképzési törvény tekintetében – 2021. január 1-jén lépnek hatályba.

2020-11-27 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>