Vissza

Tájékoztató az egyéni tanulói munkarendrőlMegjelent egy tájékoztató az egyéni tanulmányi rend teljesítésével kapcsolatban.

 

A 2019. szeptember 1-jétől az addig magántanulói jogviszonyként ismert jogintézményt felváltotta az egyéni munkarend intézménye. Ehhez frissítette tájékoztatóját nemrég az Oktatási Hivatal, amely az általános információk mellett tartalmazza a kérelmek benyújtásával kapcsolatos tudnivalókat is. Az intézkedés célja, hogy a korábbi, rendkívül eltérő intézményi gyakorlatok helyett országosan egységes eljárásrend szerint, indokolt esetben kerüljön megállapításra az egyéni munkarend.

Fontos, hogy a szakképzésben nem az Oktatási Hivatal engedélyezi az egyéni munkarendet, hanem a szakképző intézmény vezetőjéhez lehet fordulni az „egyéni tanulmányi rend” engedélyezése céljából. A tájékoztató olyan gyakran ismétlődő kérdéseket is tartalmaz az egyéni munkarend engedélyezésével kapcsolatban, mint például az, hogy csak egy tanévre kérelmezhető-e az egyéni munkarend, vagy hogy milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy a gyermek egyéni munkarendet kaphasson.

2020-12-08 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>